Известие

Collapse
No announcement yet.

няколко въпроса

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• няколко въпроса

1. имам някви тръби под седалките , в едната има топка за голф напъхана, за кво са те ?
    2. като сваля пластмасата на плафона централния има едно отворче и малко по навътре една перчица, за кво служи то ?
    3. като ми правиха колата от тогава не ми бачка климатроника, не духа ваобще а преди си духаше, от какво може да е ?
    4. имам някакъв кабел под бронята който трябва явно да в включен някаде ама не са знае каде, накрайника му е същия като на жълтия кабел под жабката за прикачване на компютър, за какво може да е ?
    5. имам затъмняване на вътрешното огледало с някви копчета за минимум максимум и офф ! на която и позиция да е едно и също се вижда, нито затъмнява нито осветлява, от каде може да е проблема ?
    6. изведнъж спряха да ми светят копчетата на климатроника, само дисплея свети и то оранжево, то там ясно че къшките сигурно са обикновенни а не зелени ама въпроса ми е вътре в самия климатроник какви и колко крушки има ? и дали може от тях да е проблема шото ме съмнява изведнъж сичките да изгаснат и да не светят ! това е !
    Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

1. - тръбите трябва да за парното за задните седалки (от там духа когато го пуснеш да вее в краката)
    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Значи: тръбите най- вероятно са тези за парното- да духа в краката на пътниците отзад; Това с вентилаторчето е сензора за вътрешна температура на климатроника- на контакт трябва да почне да се върти; Вътре самия пулт на климатроника е с диоди, не с крушки- имаш по- централен проблем, а не изгоряла крушка. Възможно е затова да не духа. Виж си бушоните евентуално или откачени букси примерно. За другите неща не знам, честно казано.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

бушоните са проверени, пък букси имам от всякаде да стърчат, ама от кае да знам кое за каде е , ше отида при некой майсторче да го види...

Comment

а и да питам за какво служи копчето DEF на климатроника ?

Comment

DEF- defrost- функция за размразяване или поне за изчистване от изпотяване на стъклата. Включва се компресора, духа силно само на стъклата, включва се и отоплението на задното стъкло. Май това правеше при мен
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Крушките за осветлението на дисплея на климатроника са 3бр. зелени. До тях можеш да достигнеш след свалянето на целият управляващ блок на климатроника и отзад ще им видиш фасунгите. Също така след свалянето на блока ще можеш да замериш дали има напрежение на двата куплунга. Ако проблема е в блока , мога да ти помогна с един на който му е счупен дисплея само и е за части.
              Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
              Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
              Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Първоначално публикувано от manolito
                Крушките за осветлението на дисплея на климатроника са 3бр. зелени. До тях можеш да достигнеш след свалянето на целият управляващ блок на климатроника и отзад ще им видиш фасунгите. Също така след свалянето на блока ще можеш да замериш дали има напрежение на двата куплунга. Ако проблема е в блока , мога да ти помогна с един на който му е счупен дисплея само и е за части.

ми вече поне 10 пъти съм го свалял, и крушките ми са обикновенни и свети жълто дисплея(което по ме радва) и 2 от тях май изгоряха , пък за самия блок има много гадни болчета и не знам от кае да намеря такава шибана отверка, аз имам само че е дебела и не може да флезне пваво в главата и се изкривява... то и аз имам друг климатроник работещ ама го пробвах през деня и не знам дали свети нещо или не, ше проверим тая вечер ! мерси !

Comment

Първоначално публикувано от didod
                  DEF- defrost- функция за размразяване или поне за изчистване от изпотяване на стъклата. Включва се компресора, духа силно само на стъклата, включва се и отоплението на задното стъкло. Май това правеше при мен
                  аха, ше го пробвам, само да си го опваря че в момента абсолютно нищо не свети иначе компресора се вкючва ама не духа , няма да ти кажа като вали дъжд ко е, задължително отворени стъклата и с кърпа в ръката хаха

Comment

как мога да разбера дали имам бордови компютър , какво трябва да имам и какво не, и ваобще има ли такова нещо при 164-ките ? дайте снимки ако може

Comment

за последния въпрос все още чакам отговор ?

Comment

Нямаш бордови компютър , имаш само ЕКУ. Надникни в някоя 166-ца и ще видиш какво е бордови компютър.
                        Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
                        Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Първоначално публикувано от manolito
                          Нямаш бордови компютър , имаш само ЕКУ. Надникни в някоя 166-ца и ще видиш какво е бордови компютър.
                          надниквал съм , ама ф някой обяви в мобилето пише че имат такъф пък не съм виждал досега и ми беше чудно, начи не се слага в 164 борд.комп. така ли ?

Comment

и още 1 последен въпрос (надявам се) начи тази лампичка за ABS или за тракшън контрол, шото някой казват че е за тракшъна други за ABS-a , пък мисля че по европийси стандарт на лампата тряя да пише АБС , ама деазнам, тряя да ми кажете за какво е ?

Comment

Лампичката е за ABS-а , щом ти свети значи не работи. Не съм чувал в нашите стари шлепове да има тракшън контрол
                              Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Working...
                              X